Наступного тижня Єврокомісія представить пропозицію щодо обмеження імпорту зерна з росії та білорусі — ЗМІ

Наступного тижня Єврокомісія має представити пропозицію щодо кількісних обмежень імпорту зерна з росії та білорусі.

Про це пише RMF 24.

Пропозиція про введення квот на продовольство з росії та білорусі повинна бути представлена ​​до саміту лідерів ЄС, який розпочнеться наступного четверга.

Обмеження стосуватимуться лише російського та білоруського імпорту до країн ЄС. Транзит через європейські країни все одно буде дозволений, сказав дипломат ЄС в інтерв'ю RMF 24.

У Європарламенті закликають терміново ввести ембарго на російське зерно

Читати також

Субсидований імпорт російського зерна за останні місяці значно зріс. За даними Євростату, у 2023 році ЄС імпортував понад 1,5 млн т зерна проти 970 тис. у 2022 році. Проблема з російською сільськогосподарською продукцією стала реальною, проте пропозиція Брюсселя буде не повним ембарго, а торговими правилами, які залишаються в компетенції Єврокомісії. Брюссель як і раніше виступає проти повного ембарго.

У вівторок під час дебатів з цього питання в Європарламенті єврокомісар Ільва Йоханссон пояснила, що «санкції на імпорт продовольства з росії в ЄС можуть завдати більше шкоди, ніж користі. Річ у тім, що ціни зростуть, що відчують на собі країни-імпортери Глобального Півдня».

Іншими словами, в ЄК вважають, що такий тип санкцій може вплинути на продовольчу безпеку в світі, і це питання, безумовно, буде використано пропагандою кремля, яка намагатиметься показати, що Захід викликає кризу голоду в найбідніших регіонах світу.

Нагадаємо, 8 березня Сейм Польщі прийняв резолюцію про введення санкцій у зв'язку з імпортом російського і білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus