Сейм Литви закликав заборонити на європейському рівні імпорт зерна з росії та білорусі

Сейм Литви 14 березня ухвалив резолюцію із закликом заборонити на європейському рівні імпорт зерна з росії та білорусі.

Про це повідомляє «Європейська правда».

За резолюцію проголосували 107 депутатів литовського Сейму.

«У ній парламентарі звертаються до Європейської комісії з проханням терміново розробити законопроєкт про заборону імпорту зерна російського та білоруського походження до ЄС, а інші євроінституції — підтримати таку заборону», — пише видання.

Литовський Сейм просить Єврокомісію забезпечити співпрацю та координацію між державами-членами ЄС з метою ефективного та однакового застосування цієї заборони на всій території Євросоюзу.

Також резолюція пропонує розглянути можливість заборони імпорту до ЄС харчових продуктів російського та білоруського походження, а в разі необхідності регулювання потоків сільськогосподарської продукції — використовувати українську продукцію.

Читайте також: Латвія стала першою країною в ЄС, яка заборонила імпорт зерна з росії та білорусі 

У разі несприятливих ринкових цін Єврокомісії пропонується застосувати систему інтервенцій для закупівлі надлишків зернових в Україні, що дозволить підтримати ціни на зернові та гарантувати доходи виробників.

Нагадаємо, 8 березня Сейм Польщі прийняв резолюцію про введення санкцій у зв'язку з імпортом російського і білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus