Латвія стала першою країною в ЄС, яка заборонила імпорт зерна з росії та білорусі

22 лютого Сейм Латвії у двох читаннях ухвалив постанову про заборону імпорту російської та білоруської сільгосппродукції до липня 2025 року.

Про це пише LSM.lv.

Латвійський Сейм відхилив початкову пропозицію опозиційних депутатів заборонити постачання сільськогосподарської та переробленої сільськогосподарської продукції з росії та білорусі з 24 лютого цього року.

Однак парламент схвалив альтернативний законопроєкт, підготовлений Міністерством сільського господарства та підтриманий парламентською бюджетною комісією. За нього проголосували 69 депутатів, дев'ять були проти.

Заборона стосуватиметься сільськогосподарської та тваринницької продукції, яка залишається в Латвії, а не тієї, що відправляється до інших країн-членів Європейського Союзу, й діятиме до липня 2025 року.

Читайте також: Країни Євросоюзу в 10 разів збільшили закупівлю російського зерна. «Економічна доцільність» вища за інстинкт самовиживання?

Уряд протягом 14 днів встановить перелік конкретних продуктів, які заборонено імпортувати до Латвії.

Таким чином, Латвія стала першою країною ЄС, яка запровадила обмеження на використання сільськогосподарської продукції з росії та білорусі.

Нагадаємо, 5 лютого, у 16 містах Латвії фермери вийшли на акцію протесту. Однією з головних вимог латвійських аграріїв була негайна заборона на імпорт продукції з росії та білорусі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus