Зерновий коридор Україна — порти Румунії та Болгарії перетворюється в один із глобальних ринків торгівлі зерном — Стефанчук

Коридор «Україна — порти Румунії та Болгарії» перетворюється в один із глобальних ринків торгівлі зерном у Північно-Західному Причорномор’ї з відгалуженням до річки Дунай.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у виступі на Конференції спікерів Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону у вівторок у парламенті Австрії, пише Укрінформ.

«Ми вдячні Європейському Союзу за створення «Шляхів солідарності», які дозволяють експортувати найважливішу продукцію до ЄС та третіх країн. До речі, дунайський маршрут «Шляхів солідарності» залишається ключовим маршрутом українського аграрного експорту», — сказав він.

Стефанчук зазначив, що попри вихід росії з Чорноморської зернової ініціативи, Україні разом із міжнародними партнерами, насамперед ЄС, вдалося забезпечити експорт сільськогосподарської продукції альтернативними шляхами.

Читайте також: Експорт через Дунайські порти з початку року сягнув 3,7 млн т 

«З жовтня минулого року почав діяти новий зерновий коридор Україна–Молдова–Румунія, який також робить вагомий внесок у подолання наслідків російської блокади. Вже зараз можна говорити про створення зернового коридору «Україна — порти Румунії та Болгарії», який поступово трансформується в один із глобальних ринків торгівлі зерном у Північно-Західному Причорномор’ї з відгалуженням до річки Дунай», — зазначив Стефанчук.

Він додав, що Україна також «активізує розвиток судноплавства Дунаєм уверх по його течії для створення нових маршрутів торгівлі та постачання товарів між Україною та іншими дунайськими державами».

Нагадаємо, Україна планує створити додатковий маршрут перевезення товарів через річку Дунай задля збільшення експорту до довоєнного рівня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus