З портів Дунаю планують створити новий експортний маршрут — Кубраков

Українська влада планує додатковий маршрут перевезення товарів через річку Дунай задля збільшення експорту до довоєнного рівня.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«У наші плани на цей рік входить зняття всіх штучних перешкод для експортерів і ми працюємо над покращенням внутрішньої логістики. Ми плануємо контейнерні перевезення по верхньому Дунаю», — сказав він і додав, що цей шлях через Румунію «більш передбачуваний, ніж ситуація на польському кордоні».

За словами міністра, новий маршрут буде проходити з українського порту Ізмаїл до румунської Констанци та портів у Німеччини, що розташовані на Дунаї.

Читайте також: На ринку кажуть, що «дунайські порти напівпорожні». Правда? Розбираємось з Дмитром Казаніним з Теус Термінал 

Кубраков додав, обсяги експорту через Дунай все ще становлять 1,2-1,8 млн т на місяць.

«Це точно не погроза для польських фермерів, оскільки ми перевозимо не лише аграрну продукцію, а й автозапчастини для німецьких автовиробників, продукти переробки, які не спрямовуються до Польщі. Блокування кордону означає мільярдні втрати як для нашої економіки, так і для економіки Європейського Союзу», — зазначив міністр.

Нагадаємо, «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) почне доставляти контейнери до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus