У АГРОТРЕЙДі назвали найбільших покупців своєї агропродукції серед країн

У 2023 році Група «АГРОТРЕЙД» експортувала зерно у 13 країн світу. Найбільшими покупцями агропродукції компанії стали Єгипет, Туніс, Туреччина та Іспанія. Також «АГРОТРЕЙД» почав постачати зерно до Італії, В’єтнаму, Греції, Угорщини, Румунії, Латвії, Кіпру, Болгарії та Австрії.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Минулого року ми працювали переважно зі звичними для нас країнами призначення, крім Тунісу, у який вперше експортували великі партії кукурудзи — майже 56 тис. т. У такий спосіб ця держава відразу посіла друге місце у структурі нашої зовнішньої торгівлі. Загалом найбільші обсяги зерна у компанії придбав Єгипет — понад 35 тис. т кукурудзи та більш ніж 25 тис. т сої. Вже традиційно великі обсяги агропродукції ми поставили до Туреччини та Іспанії. Наші південні сусіди купували сою та кукурудзу, а іспанці — пшеницю. Натомість найменші обсяги товарів надійшли до Австрії — 320 т. сої», — розповів директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи АГРОТРЕЙД Андрій Бут.

Читайте також: Все прогнозовано і відсутні черги. АГРОТРЕЙД у 2023 відвантажив новим морським коридором 4 судна 

У 2023 році компанія поставила на світовий ринок майже 350 тис. т зерна. З них частка власної агропродукції склала 35% або 116 тис. т, а сторонніх виробників — 65% або 230 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus