РОСТОК-ХОЛДИНГ розпочав обмолот кукурудзи, яку не вдалося зібрати минулого року

«РОСТОК-ХОЛДИНГ» розпочав збір врожаю кукурудзи 2023 року. Компанія планує завершити процес протягом наступних трьох тижнів, а площа до збирання становить близько 2,9 тис. га.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Загалом у 2023 році «РОСТОК-ХОЛДИНГ» посіяв близько 10 тис. га землі, з них: 2020 га пшениці, 110 га ячменю, 5302 га кукурудзи та 1727 га соняшнику.

Також компанія успішно провела першу підкормку озимої пшениці наприкінці березня.

Читайте також: Дмитро Купавцев: РОСТОК-ХОЛДИНГ стоїть перед вибором звільнити 200 працівників і залишити 700 пайовиків без орендної плати

«Важливо зазначити, що війна в Україні негативно вплинула на діяльність «РОСТОК-ХОЛДИНГ». 4 тис. га земель господарства знаходяться у прифронтовій зоні, тому їх обробіток та збирання врожаю на цих територіях наразі неможливі. Наразі компанія готується до посівної кампанії 2024», — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, «РОСТОК-ХОЛДИНГ» не зміг зібрати кукурудзу на 3 тис. га в Чернігівської області, що складає 54% від загальної кількості (5,5 тис. га).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus