Я би на місці аграрія торгувався з елеваторами. Цей ринок готовий давати знижки — Шевченко

Українські аграрії звикли тримати зерно у себе, що іноді призводить до псування товару через відсутність елеваторного досвіду.

Про це в інтервʼю виданню delo.ua розповів засновник, співвласник та генеральний директор TESSLAGROUP Ігор Шевченко.

«Я би на місці виробника торгувався з елеваторами. Цей ринок готовий давати знижки і пільгові умови на зберігання та прийомку продукції. Зовсім не обов'язково будувати для себе», — каже Шевченко.

За його словами, у TESSLAGROUP зберігання коштує близько 100 грн/т на місяць, відвантаження — 200-240 грн/т, сушіння — 100-130 грн/т. Цього року в деяких регіонах сушіння було подекуди на рівні 80 грн/т.

Розцінки не є сталими, тому що весь елеваторний бізнес готовий іти на деякі поступки за великі об'єми і додаткові послуги, що може суттєво впливати на ціни, зазначає Шевченко.

Читайте також: У Волинській області збудували найбільше елеваторів з початку війни

Він додав, що зараз будівництв силосу на 5-7 тис. т коштує 100 $/т ємності, тобто $500-700 тис. лише за металічну «банку». З механізацією і конвеєрами це буде вже 120-150 $/т, а з сушаркою вийде ще дорожче.

Раніше в KMZ Industries розповіли, що аграрії фокусуються на будівництві потужностей для зберігання та перевалки, а не переробки зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus