Введення квот на імпорт російської агропродукції в ЄС було частиною компромісу щодо імпорту з України

Частиною компромісного рішення країн ЄС щодо введення обмежень на імпорт з України певної агропродукції стало введення квот на аналогічні товари з росії.

Про це заявив міністр середнього класу, самозайнятості, сільського господарства та інституційних реформ головуючої в ЄС Бельгії Девід Кларінвал, повідомляє Укрінформ.

«З одного боку, ми змогли ввести заходи, що обмежують експорт певних (українських — прим. ред.) товарів та продовжили їх перелік. Водночас ми прагнули продовжити нашу солідарність з Україною та продовжити дію механізму, що був введений в дію Єврокомісією як надзвичайний захід (автономні торговельні заходи — прим. ред.). Ми маємо дивитися як на більш широку картину. Паралельно відбулося суттєве зростання в оподаткуванні (тарифікації — прим. ред.) для російського імпорту, на який не поширюються наші санкції. Це було частиною пакету, компромісного рішення, яке було досягнуто вчора в рамках тристоронніх переговорів», — зауважив бельгійський урядовець.

Читайте також: Німеччина та Франція відреагували на оновлену угоду про безмитну торгівлю ЄС з Україною

Він додав, що було доволі складно досягти погодження між різними інтересами, які, за словами міністра «не обов’язково співпадають». На його думку, рішення, яке було ухвалено за підсумками цих переговорів між Єврокомісією, Радою ЄС і Європарламентом, дозволяє говорити про досягнення «доброго балансу».

8 квітня представники держав-членів ЄС (Coreper) підтвердили попередню угоду, досягнуту раніше того ж дня між головуючим у Раді та представниками Європейського парламенту, щодо продовження пільгової торгівлі з Україною ще на один рік. Нова угода матиме обмеженнями для сільгосппродукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus