Автоматизоване управління птахофермою дозволяє зробити її максимально прибутковою

До автоматизованого управління фермою рано чи пізно прийдуть всі господарства, тому що забезпечуються умови, за яких ферма стане максимально прибутковою.

Про це йдеться в матеріалі «Помилки при вирощуванні курей та як їх уникнути» на Kurkul.com.

Впроваджуючи ту чи іншу систему потрібно насамперед зважати на економіку. Якщо йдеться про фабрику з мільйонним поголівʼям, то питань не виникає й інвестиція себе окупить відразу. Для невеликих господарств є можливість встановити не весь пакет послуг, а тільки той функціонал, який «закриє» проблемні місця. При цьому вартість інтеграції такого рішення значно нижча.

Розробка BigFarmNet від німецької компанії Big Dutchman може:

  • керувати мікрокліматом, інтенсивністю освітлення, споживанням електроенергії;
  • проводити цифровий облік ваги птиці та свиней, конверсії та складу кормів, витрат води й кормів, падежу;
  • визначити умови мікро­клімату, які найбільше впливають на щоденний набір ваги та споживання води;
  • відстежувати симптоми захворювань у поголів’я; 
  • підвищити продуктивність щоденного набору ваги та несучості;
  • підрахувати, де ви можете зекономити (наприклад, оптимізувати використання кормів, електроенергії тощо);
  • зменшити трудовитрати.

«Замість того, щоб ходити по корпусах, я можу одним натиском миші порівняти всі важливі установчі параметри та результати», — зазначає користувач системи Гідо Ангельбек.

Для того, щоб програма почала працювати, в кожному корпусі птахоферми встановлюється прилад ViperTouch. На вигляд — це невеликий екран. В ньому фіксуються всі процеси, які відбуваються з птахами на фермі, а також ViperTouch управляє витяжкою, вентиляцією, опаленням та охолодженням. Комп'ютер підключається до системи мікроклімату ферми. Також за допомогою вагових модулів здійснюється облік кормів води, ваги птиці.

Читайте також: Українські виробники мʼяса птиці зможуть експортувати продукцію до Кувейту 

На офісному компʼютері встановлюється програма, яка виводить аналітику даних по корпусах у порівнянні з референтними параметрами. Також через програму ви можете забезпечити віддалене обслуговування всіх контролерів господарства.

Також є додаток для смартфонів BigFarmNet. Він не є варіацією дистанційного управління у чистому вигляді, а є самостійним і повноцінним програмним забезпеченням, що перетворює смартфон на мобільний термінал для вводу даних — або із корпуса на господарстві, або навіть у дорозі. Через додаток можна коригувати годівлю, мікроклімат, вводити вагу птиці, інформацію щодо якості підстилки тощо.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus