На Одеській митниці знову блокують імпорт добрив — учасник ринку

Компанія «Белор Україна», яка імпортувала 3,1 тис. т карбаміду з Азербайджану через порт Ізмаїл, зіткнулася з блокуванням товару митницею.

Про це Latifundist.com повідомив директор компанії Тарас Іващенко.

6 квітня на пункті пропуску «Придунайський» Одеської митниці відібрали проби вантажу з метою «належності товару до наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, сильнодіючих речовин».

«Зауважуємо, що карбамід надійшов навалом (!), що саме по собі унеможливлює змішування його з «наркотиками/прекурсорами». Карбамід морським транспортом від даного виробника в межах одного і того ж контракту (за окремими специфікаціями) імпортується нашим підприємством з 2022 р, з наданням повного пакета документів та сертифікатами походження, виданими уповноваженим державним органом Азербайджану», — йдеться у зверненні компанії до УКАБ.

Як зазначив Іващенко, в Україні вже є позитивна судова практика проти митниці у справах про блокування імпорту добрив.

Latifundist.com також відомі декілька випадків схожого затримання добрив на митниці впродовж останніх кількох тижнів.

Читайте також: Митниця шукає російський слід в імпортованих добривах. Що відбувається на кордонах та до чого готуватися ринку? 

Раніше Latifundist.com повідомляв, що Державна митна служба України з 1 січня не розмитнювала добрива, які не пройшли перевірку в лабораторії на відповідність заявленим кодам класифікації, наявності вмісту прекурсорів та «російського сліду» в їхньому виробництві.

Згодом міністр агрополітики Микола Сольський заявив, що митниця не буде вимагати від імпортерів лабораторні аналізи добрив, які б підтверджували, що вони не мають «російського сліду».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus