Ми не отримували масових нотифікацій від Польщі навіть коли протестувальники розкривали зерновози — голова ДПСС

Україна не отримувала нотифікацій від польської сторони навіть під час висипання фермерами зерна на кордоні.

Про це заявив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук, повідомляє NV

«На нашу продукцію нарікань на світовому ринку немає. Я не бачив таких загроз. Ми не отримували масових нотифікацій від польської сторони під час тих акцій, коли відкривалися зерновози, висипалося на землю зерно наших суб'єктів господарювання, які здійснюють експорт», — сказав він.

За словами Ткачука, в частині якості отримані Україною нотифікації — це «мізер, якщо співвіднести їх з обсягом експортованої продукції». Відповідно, фахівці Держпродспоживслужби жодних загроз для української сільгосппродукції на світовому ринку не бачать.

Читайте також: Українське зерно сьогодні контролюється краще за будь-яке у світі: Сергій Орловський про те, чи могла Україна возити до Європи неякісну продукцію

Він підтвердив, що Україна отримувала поради від європейських колег застосовувати додаткові методи дослідження при перевірці відповідності якості експортованої Україною продукції.

«Ми над цим працюємо. Розвиваємо свою мережу лабораторій, оскільки порушується питання необхідності повсюдного проведення ПЛР-досліджень», — додав Ткачук.

Як повідомлялося раніше, у 2023 році Польща провела 5186 перевірок кормових матеріалів та харчових продуктів українського походження, у результаті яких виявлено 142 порушення.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus