Group DF Фірташа і Hyundai Engineering збудують хімічний індустріальний парк у Рівному

Group DF International спільно з Hyundai Engineering Co. Limited збудують промисловий хімічний індустріальний парк у місті Рівному. 12 квітня 2024 року у Відні засновник і голова Group DF Дмитро Фірташ і виконавчий  директор Hyundai Engineering Хієон-Сунг Хонг підписали угоду, яка дала старт цьому проєкту.

Про це повідомила пресслужба Group DF.

В рамках цього проєкту передбачено будівництво заводів із виробництва «екологічно чистого» аміаку, азотних добрив та інших похідних хімічних продуктів, він також включає створення першого в Україні виробництва водню та аміаку на основі відновлюваних джерел електроенергії.

«Упевнений, що підписаний сьогодні стратегічний документ є дуже важливим для майбутнього відновлення України. Цей проект здатний змінити роль української хімії та української економіки на промисловій карті ЄС. Компанія, з якою ми починаємо працювати, має колосальний досвід та експертизу в галузі проєктування та будівництва промислових обʼєктів. Новий стратегічний бізнес-альянс може надати хорошу синергію», — заявив Роберт Шетлер-Джонс, виконавчий директор Group DF International GmbH.

Читайте також: OSTCHEM запустив цех з виробництва КАС на базі Рівнеазоту потужністю 300 тис. т на рік 

«У наших країн дуже схожий досвід. 70 років тому через війну наша економіка була знищена і ми її відбудовували. З нашого досвіду ми знаємо, що дуже важливо відбудувати інфраструктуру та промислові об’єкти. Тому ми вважаємо, що співпраця між нашими компаніями має символічне значення. Ми сподіваємося, що наш практичний досвід у проєктуванні та будівництві великих промислових обʼєктів в ЄС та в Азії буде корисним і в Україні», — зазначив Хієон-Сунг Хонг.

Як повідомлялося, 15 листопада 2023 року Group DF уклала меморандум про взаєморозуміння з Hyundai Engineering Co. Документ передбачає співпрацю сторін шляхом створення спільних інвестиційних проєктів у галузі виробництва добрив. Зокрема, йдеться про плани щодо спільної реалізації проєктів будівництва нових та реконструкції існуючих хімічних заводів, що належать Group DF.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus