Group DF Фірташа та Hyundai підписали меморандум: планують будівництво та реконструкцію хімзаводів

15 листопада 2023 року Group DF Дмитра Фірташа уклала меморандум про взаєморозуміння з Hyundai Engineering Co. Документ передбачає співпрацю сторін шляхом створення спільних інвестиційних проектів у галузі виробництва добрив. Зокрема, йдеться про плани щодо спільної реалізації проектів будівництва нових та реконструкції існуючих хімічних заводів, що належать Group DF.

Про це повідомила пресслужба Group DF.

«Сторони виявляють особливий інтерес до співпраці у проектах будівництва нових та/або реконструкції існуючих хімічних заводів/заводів з виробництва добрив, якими оперує Group DF», — йдеться у документі.

В Hyundai Engineering Co зазначили, що компанія готова розглядати варіанти участі у повоєнному відновленні хімічної промисловості України.

«Ми щиро віримо у перспективи відновлення інфраструктури, відновлення та будівництва заводів з газопереробки», — зазначив Lim Seung Jae, старший віце-президент Hyundai Engineering Co.

Читайте також: Group DF запустив цехи аміачної селітри та аміаку на одному з заводів

В Group DF також повідомили, що компанія формує стратегію відновлення хімічної промисловості в післявоєнній Україні та планує забезпечити відкладений попит з боку аграрної галузі України.

«За підтримки та у співпраці з Hyundai Engineering Co, ми зробимо свій внесок у відродження економіки України та посилення хімічної промисловості. Група також розглядає різнобічну співпрацю з Hyundai Engineering Co у проектах з відновлення та розширення логістичної інфраструктури», — сказав Роберт Шетлер Джонс, CEO Group DF International GmbH.

Нагадаємо, заводи азотного холдингу OSTCHEM виготовили 1,57 млн т мінеральних добрив за 9 місяців 2023 року. Зокрема, Черкаський «Азот» виробив 1,22 млн т мінеральних добрив (+148%), а «Рівнеазот» наростив обсяги виробництва до 347,3 тис т (+7%).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus