УЗА здивована запобіжним заходом для Сольського, який обрав ВАКС, і вважає його надмірним

«Українська зернова асоціація» (УЗА) вважає обрання запобіжного заходу міністру агрополітики Миколі Сольському у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів надмірним, йдеться у повідомленні пресслужби асоціації.

«Адже висунуті звинувачення не стосуються його роботи як міністра агарної політики та продовольства, а стосуються справи, яка мала місце багато років тому, коли він не був ні міністром, ні народним депутатом», — йдеться в заяві.

В УЗА наголосили, що за час роботи міністром аграрної політики та продовольства Сольський «самовіддано дбав і турбувався про захист, забезпечення стійкості та розвиток аграрного сектору України та відстоювання його інтересів, в тому числі на міжнародному рівні».

«Закликаємо тих, хто вимагав такого запобіжного заходу пом’якшити його, адже Микола Сольський не несе загрози життю громадян, суспільству чи державі!», — додали в асоціації.

Читайте також: Готові взяти на поруки — Сольський заявив про підтримку аграрних асоціацій

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • 25 квітня Сольський написав заяву про звільнення з посади міністра агрополітики.
  • Суддя задовольнив клопотання прокурора та застосував до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 24 червня 2024 року із заставою у 75,7 млн грн. Того ж дня застава була внесена і міністр вийшов із СІЗО. Він зобов'язаний прибувати на вимогу до детектива НАБУ, слідчого чи суду, не відлучатись з Києва, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт та інші документи, носити електронний браслет
Виконано за допомогоюDisqus