ВАКС відправив Дмитрасевича в СІЗО із заставою у 20 млн грн

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику міністра аграрної політики Маркіяну Дмитрасевичу у справі про заволодіння державними землями. Його відправили під варту до 7 липня включно із альтернативною заставою у 20 млн 276 тис грн, повідомляє Центр протидії корупції.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

У разі внесення застави Дмитрасевич повинен буде дотримуватися низки обов'язків, зокрема утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Сторона обвинувачення вважає, що Дмитрасевич своїми діями впливав на інших учасників схеми, щоб приховати документ, який підтверджує право постійного користування двох держпідприємств на Сумщині. Без цього документу землі, які, за версією слідства, належати до цих держпідприємств, не могли бути передані у власність фізосіб з подальшою передачею в оренду агрофірмі  ТОВ «Агрофірма «Довіра 2008» (входить до агрохолдингу «Авіс Украгро»).

Підозру Дмитрасевичу вручили 23 квітня.

Читайте також: Сольський: Події, щодо яких НАБУ повідомило мені про підозру, стосуються 2017-2018 років, коли я був адвокатом

  • 23 квітня НАБУ вручило Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • 26 квітня суддя задовольнив клопотання прокурора та застосував до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 24 червня 2024 року із заставою у 75,7 млн грн. Того ж дня міністр вийшов з СІЗО під заставу.
Виконано за допомогоюDisqus