Фрахт на перевезення зерна хендісайзами і баржами продовжує знижуватися

На минулому тижні фрахт на перевезення зерна з українських портів у сегменті костерів залишився на попередніх рівнях. Про це повідомила компанія ASAP, пише «Українська зернова асоціація» (УЗА).

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Фрахтувальникам важко надалі знижувати ставки через зменшення пропозиції відповідного тоннажу в Чорному морі. Фрахтові ставки для панамаксів також залишаються без змін. Водночас судновласники йдуть на подальші поступки в сегментах хендісайзів і барж, враховуючи постійну нестачу попиту», — йдеться у повідомленні.

Ставки фрахту для перевезення пшениці або кукурудзи панамаксами з українських глибоководних портів до південного Китаю та південного В’єтнаму залишаються на рівні 56 $/т і 54 $/т відповідно. Ставки до Бангладеш становлять 55-56 $/т.

У сегменті хендісайзів витрати на транспортування кукурудзи з портів Одеси до східного Середземномор’я впали ще на 1 $/т до 22-23 $/т. Фрахтові ставки до Іспанії та східного узбережжя Італії також знизилися на 1 $/т до 25-26 $/т і 24-25 $/т відповідно. До Тунісу вони залишилися на рівні 33-34 $/т.

Фрахт на перевезення кукурудзи костерами з портів Дунаю до Мармари та східної Греції залишається на рівні 17-18 $/т та 20-21 $/т відповідно. До східного Середземномор’я відповідні ставки стабілізувалися на рівні 22-24 $/т. Вартість транспортування тієї ж партії зернової до Ізраїлю становить 28-29 $/т.

Ставки до східного узбережжя Італії та Іспанії залишаються на рівні 26-28 $/т і 30-31 $/т відповідно.

Фрахт баржі з кукурудзою до Констанци впав ще на 0,5 до 9-10 . Така ж негативна динаміка спостерігається щодо відвантаження соняшнику — фрахт для барж до Русе чи Сілістри впав до 15 .

Виконано за допомогоюDisqus