FSD Ukraine виділив $33,2 млн на гуманітарне розмінування у поточному році

Загальний бюджет, який був витрачений на забезпечення діяльності швейцарської неприбуткової організації з розмінування FSD в Україні в 2015-2023 роках, — $29 млн, розповів директор та співзасновник організації Ханс-Йоргом Еберле.

«Бюджет 2024 року ми оцінюємо приблизно в 30 мільйонів швейцарських франків, тобто, майже в $33,2 млн. А на реалізацію сільськогосподарського проєкту в Україні ВПП ООН і ФАО в 2023 році надали $5,3 млн, за рахунок яких була профінансована робота 7 команд НТО і 3 груп очищення», — сказав він.

Еберле зауважив, що незважаючи на те, що Україна вже стала країною з найбільшою гуманітарною програмою протимінної діяльності у світі, необхідна додаткова фінансова підтримка і залучення нових інституційних і приватних донорів.

«Оскільки і виклик безпрецедентний — площа територій, де необхідно проводити гуманітарне розмінування, і сьогодні вражаюча. І по мірі звільнення нових регіонів вона буде лише зростати», — додав Еберле.

Читайте також: ФАО: Визначення помаранчевої зони в постраждалих регіонах має юридичні наслідки для фермерів

  • 12 березня 2024 року фахівці відділу розмінування «НІБУЛОНу» отримали три нові сертифікати за напрямами «Технічне обстеження», «Розмінування вручну» та «Очищення району ведення бойових дій».
  • На деокупованій території Херсонської області розмінували 40% сільськогосподарських земель. Це дозволило збільшити посівні площі втричі.
  • На Харківщині розпочала роботу машина механізованого розмінування PT-300 D:MINE. Машина очищує поле, усіяне касетними боєприпасами, що самостійно не самоліквідувалися та загрожують життю мирних мешканців.
Виконано за допомогоюDisqus