Аграрний комітет радитиме уряду не підіймати військовий збір більш як на 1% — Лабазюк

Комітет ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин радитиме уряду не підіймати військовий збір більше, ніж на 1%, заявив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Лабазюк на Agro Ukraine Summit, повідомляє Latifundist.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Можливо, це все ж буде рекомендація від нашого комітету збільшувати військовий збір не більше як на 1%, так, щоб в короткому періоді все ж державний бюджет отримав якісь додаткові кошти, але в більш довгому періоді, щоб ми повернулись до того, що бюджет отримуватиме кошти за рахунок розвитку галузей», — каже Лабазюк.

Він вважає, що акцент має бути зроблений не на збільшенні податків, а на стимулюванні галузі переробки, і автоматично це дасть змогу отримати гроші в державний бюджет.

В разі збільшення військового збору роботодавцям доведеться або зменшувати заробітну платню, або збільшувати фактичну зарплату, яку робітник отримує на руки, щоб вона не була меншою, ніж до моменту підняття військового збору.

За розрахунками Лабазюка, які він зробив по Хмельницькій області, збільшувати зарплату доведеться приблизно на 840 грн (враховуючи середню зарплатню в області), на 100 працівників — це майже 1 млн грн.

«Я розумію, що сьогодні для більшості аграріїв — це майже непідйомні цифри, і якщо ще туди накладеться ПДВ і ряд інших факторів, це буде складно», — додав Лабазюк.

Контекст. За інформацією Forbes, Кабмін працює над законопроєктом про підвищення податків. Військовий збір планують підвищити з 1,5% до 5%, аналогічну ставку податку в 5% можуть запровадити й для ФОП. Про рівень зростання ПДВ ще йдуть дискусії, ймовірне збільшення — на 2–3%.
Виконано за допомогоюDisqus