В Україні на посівах сільгоспкультур масово розповсюджуються попелиці — фахівці

Сприятливі для поширення шкідників гідротермічні умови поточного періоду створюють підвищений ризик пошкодження різних рослин комплексом шкідників. Щоб уникнути втрат майбутньої врожайності через цю загрозу, фахівці Ukravit рекомендують регулярно проводити моніторинг стану посівів і за перевищення рівня ЕПШ застосовувати відповідні інсектициди.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Стабілізація підвищеного температурного режиму по всій Україні та локальне випадання опадів сприяє поширенню та розмноженню у посівах різних сільськогосподарських культур небезпечних шкідників. Як повідомляють наші менеджери з технічної підтримки із різних областей, на багатьох рослинах повсюдно відзначається розповсюдження попелиць, в окремих регіонах — довгоносиків, трипсів, кліщів та інших шкідників», — зазначає керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець

На Півдні України посіви заселяють та пошкоджують гусениці листогризучої совки, лучного метелика та інші шкідники. Окрім механічних пошкоджень листового апарату, що призводять до порушення ряду важливих продуційних процесів, шкідники роблять рослини досить вразливими до ураження рядом вірусних і грибкових хвороб. За недостатньо ефективного або несвоєчасного контролю це може обернутися значними недоборами врожайності і, відповідно, фінансовими збитками для аграрія.

Фахівець рекомендує по можливості збільшити частоту моніторингів посівів сільськогосподарських культур і за перевищення рівня ЕПШ шкідників застосовувати контактно-системний інсектицид Ато Жук (тіаметоксам, 250 г/л + лямбда-цигалотрин, 80 г/л + альфа-циперметрин, 15 г/л).

 

Своєчасне проведення десикації посівів здатне «вирівняти» процеси дозрівання олійних — експерт

Читати також

Тіаметоксам у його складі швидко поглинається та переміщується судинною системою рослин і при отриманні шкідником летальної дози блокує нікотинові рецептори в постсинаптичній мембрані синапсу. Лямбда-цигалотрин та альфа-циперметрин порушують проникність клітинних мембран і виступають інгібіторами натрієвих каналів, внаслідок чого відбувається надлишкове виділення ацетилхоліну під час проходження нервових імпульсів через синаптичний ланцюжок, і шкідники гинуть через сильне нервове перезбудження.

За рахунок різних механізмів дії діючих речовин інсектицид забезпечує контроль розширеного спектра шкідників культурних рослин. Він є ефективним рішенням проти попелиць, видів довгоносиків і клопів, трипсів, совок та інших поширених шкідників культур. Препарат забезпечує одночасно їх миттєву загибель та пролонгований захист посівів. 

Виконано за допомогоюDisqus