Європейські переробники готові купувати дорожче українську сою, щоб отримати якісніший шрот

Європейські переробники готові купувати високобілкову сою з України за вищими цінами, щоб переробити і отримати якісніший шрот, ніж той, який вони імпортують в України, розповів директор «Фалькон Агро Груп» Павло Жовтоніжко в рамках агротуру Latifundist.com «Переробка: соя і ріпак».

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«У них навіть собівартість виробництва шроту на місці, навіть якщо куплять сою в Україні, буде нижча, ніж український шрот з доставкою. Тому їм вигідно імпортувати сою. Але не всім. Тільки тим, у кого є переробка», — сказав він.

За словами головного технолога заводу Миколи Гавриленка, європейський покупець сьогодні зацікавлений більше у купівлі високопротеїнових шротів, які містять 52% протеїну в перерахунку на абсолютно суху речовину. Тоді як український споживач більше зацікавлений у шротах, які містять 50% протеїну.

«Цього року очікується врожай на рівні більше 5 млн. Переробникам би цього вистачило. Але вся високобілкова соя експортується. Для нас залишається соя низької або середньої якості», — сказав Гавриленко.

Читайте також: Головна проблема, з якою ми зараз стикаємося — багато зіпсованої сої — переробник

Виконано за допомогоюDisqus