При поданні на бронювання списком з більше ніж 50% військовозобов'язаних можна отримати відмову по всьому списку — юрист

Можливість бронювання окремих посад понад квоту 50% несе певні ризики, оскільки критерії для такого понаднормового бронювання, як і перелік надважливих посад, нічим не визначені, повідомив Анатолій Косован, керуючий партнер Kosovan Legal Group.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Отже, будь-яка відмова буде фактично обґрунтована. Тому при поданні на бронювання списком з більше ніж 50% військовозобов'язаних можна отримати відмову по всьому списку. Чому? Бо Міноборони не уповноважене самостійно приймати рішення, кого виключити зі списку. Тому відмову отримають всі з обґрунтуванням: перевищення 50%», — зазначив він.

За словами Косована, в такому випадку доведеться заново формувати список і заново звертатись за бронюванням, втрачаючи цінний час.

«Також звертаю увагу, що отримати критичність для економіки можна по результату квартала, тому червень — останній місяць, щоб виправити свої показники за 2 квартал, інакше доведеться потім чекати вересня», — додав юрист.

Читайте також: Висоцький розповів про нові умови бронювання аграріїв

  • У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», який передбачає концепцію економічного бронювання військовозобов’язаних від мобілізації.
  • Строк дії відстрочки від мобілізації для працівників критично важливих підприємств відтепер складатиме 1 рік, замість 6 місяців.
Виконано за допомогоюDisqus