У травні сапери очистили 30 тис. га сільгоспземель

В травні сапери обстежили майже 31 тис. га земель сільгосппризначення. Всього з початку року демінери обстежили більш як 146 тис. га сільгоспземель, повернули в господарську експлуатацію — понад 137,8 тис. га. Про це розповів заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Спільні зусилля України та наших міжнародних партнерів з посилення спроможностей операторів дають результати. Обстеження та очищення земель цього року прискорилось, якщо порівнювати з минулим. Добрий приклад якісно налагоджених процесів демонструє Херсонська обласна військова адміністрація, яка побудувала ефективну координацію всіх операторів, що працюють в області. Завдяки цьому там за травень вдалося повернути в експлуатацію земель, площа яких удвічі перевищує площу самого міста», — зазначив Безкаравайний.

Всього в травні повернули в експлуатацію аграріям 29,8 тис. га земель сільгосппризначення. Серед них, зокрема, в Херсонській області — 26,9 тис. га.

  • Уряд запустив процедуру компенсації вартості розмінування с/г земель, зокрема для фермерів, які це зробили своїм коштом.
  • Країни-учасниці Ukraine Recovery Conference збільшили свої зобовʼязання в частині підтримки гуманітарного розмінування в Україні на понад $35 млн.
Виконано за допомогоюDisqus