В Україні найкраща продуктивність корів в тих областях, де є ферми великих переробників молока

На Чернігівщині середня продуктивність корів становить 11,24 т молока на рік. Це більше ніж у будь-кого з провідної молочної європейської трійці — Данії (10,2 т на рік), Естонії (10,1 т на рік) та Чехії (9,4 т на рік). Про це свідчать дані, які LIGA.net взяла для аналізу зі швейцарсько-українського проєкту «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Другі за продуктивністю українські корови — з Тернопільської області, де середній надій становить 9,74 т на рік.

«В найзахіднішій області (Закарпатській, — прим. ред.) продуктивність корів на рівні країн Африки. Якщо закарпатці отримують від корови 1 т молока на рік, то в Єгипті — 2 т. Водночас на берегах Нілу в загальне молочне поголів’я зараховують буйволиць, удої яких, порівняно з нормальною коровою, співвідносяться, як мопед із мотоциклом чи Берегове з Будапештом. Є щось схоже, але обсяги неспівставні», — пише видання.

В Україні найкраща продуктивність корів в областях, де є просунуті аграрні компанії та ферми великих переробників молока. Йдеться про ІМК, «Терра Фуд», «Молочний альянс» та «Вімм-Білль-Данн», які витягують в лідери Чернігівську область, а також стимулюють Черкаську.

Читайте також: Корова у дворі, то і харч на столі. Як виживає молочна галузь України під час війни

  • З 1 листопада 2023 року ПрАТ «Юрія» (ТМ «Волошкове поле») запустило нову лінію розливу ультрапастеризованого молока. Таким чином компанія продовжує модернізацію потужностей виробництва та реалізує план збільшення експорту.
Виконано за допомогоюDisqus