«Відома та улюблена з дитинства ягода». росіяни зареєстрували перший регіональний бренд на окупованій території України

Роспатент зареєстрував «перший регіональний бренд» на окупованій території України. Йдеться про «Мелітопольську черешню». Про це пише російський ТАСС.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Федеральна служба з інтелектуальної власності (Роспатент) видала перше свідоцтво про виключне право на регіональний бренд у «нових регіонах» російської федерації. Ним стала географічна вказівка ​​«Мелітопольська черешня», — йдеться у повідомленні.

За словами керівника Роспатента Юрія Зубова, окуповані регіони Донбасу та Запоріжжя «мають багату культурну різноманітність, економічний, науково-технічний і творчий потенціал».

«Статус регіонального бренду допомагає місцевим виробникам просувати свої товари на російському ринку. Оцінити переваги такого маркетингу тепер зможе мелітопольська черешня — відома та улюблена з дитинства ягода. Запрошуємо виробників товарів та послуг «нових регіонів» реєструвати свої бренди, Роспатент надасть усю необхідну допомогу», — сказав Зубов.

Читайте також: Фіндиректор Мелітопольської черешні: Нам завдано збитків в 1 млрд грн. Врожай вивозиться до Криму та Білорусі

  • У 2022 році окупанти «‎націоналізували»‎ ДП «‎Дослідне господарство «‎Мелітопольське»‎ Мелітопольської дослідної станції садівництва ім.М.Ф. Сидоренка інституту садівництва НААН України», яке було одним з основних підприємств по вирощуванню фруктів на території Мелітопольського району та особливо черешні.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus