Українські виробники можуть реєструвати географічні зазначення, їх визнаватимуть в ЄС

Українські виробники, чия продукція має особливу якість завдяки своєму географічному походженню, зможуть зареєструвати географічні зазначення за чітко регламентованою процедурою, повідомляє Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Використання географічних зазначень не лише підкреслює унікальність українських продуктів, але й сприяє розвитку наших аграрних регіонів. Це допомагає зберегти традиції та знання, що передавалися місцевими виробниками з покоління в покоління», — зазначив Заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Географічне зазначення — це назва місця, яка вказує на походження товару з певного регіону і підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця. Це може бути, наприклад, відомий сорт вина або місцевий сир, який виготовляється тільки в певному регіоні.

Новий наказ Мінекономіки встановлює чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільгосптоварів, харчових продуктів та спиртних напоїв. У нових правилах детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати, і як оформити специфікацію товару.

Нові правила адаптовані до регламентів Європейського Союзу, що означає, що українські географічні зазначення тепер можуть бути офіційно визнані і захищені на території ЄС.

Читайте також: «Відома та улюблена з дитинства ягода». росіяни зареєстрували перший регіональний бренд на окупованій території України

  • У липні в Україні зареєстрували нове географічне зазначення (ГЗ) — Херсонський кавун. Його носитимуть баштанні, вирощені на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus