Держава закуповує судна за кордоном, коли власні заблоковані у Миколаєві — НІБУЛОН

Миколаївська верф "Нібулону"
Будівництво флоту мало на меті закрити потреби компанії у транспортуванні агропродукції до морських портів
Джерело фото: Latifundist.com

Судна компанії «НІБУЛОН» нині заблоковані у Миколаєві і держава не сприяє їх інтеграції в економіку країни. Про це йшлося на конференції Agro Invest Day 2024.

«Наша компанія має ще таку складову як суднобудівельний бізнес, який наразі заблокований у Миколаєві. Нікому не потрібні побудовані і спущені на воду судна. Мушу сказати, що в нас майже відсутнє державне замовлення. Ми брали участь в тендерах для лоцманських суден, для Морської пошуково-рятувальної служби. Але невдало. Вони купують судна за кордоном. Повинні бути методи лобіювання локального виробництва», вважає директор із взаємодії з органами влади компанії «НІБУЛОН» Михайло Різак.

До речі, 10 червня виповнилося рівно 10 років з дня, коли на верфі «НІБУЛОН» було спущене на воду перше судно. Компанія придбала Миколаївський суднобудівельний завод «Лиман» у 2012 році. Суднобудівна програма була розрахована на створення 100 барж, буксирів, катерів і кранів. Мета — повністю закрити потреби агрохолдингу з перевезення сільськогосподарської сировини в морські порти, пише Forbes.

Інвестиції в розмінування, елеватори та судноремонтний завод. Як НІБУЛОН оновлює своє виробництво. Репортаж з Миколаївського кластера
Читати також

Найбільш продуктивним виявився період 2016-2018 років, коли верф «НІБУЛОН» спускала на воду по 6-7 суден щорічно.

Виробництво суден

Головний термінал агрокомпанії у Миколаєві і суднобудівний завод зупинилися через окупацію Лівобережжя й близькість до лінії фронту.

Віолетта Громова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus