Власник качиної ферми і більше сотні інших компаній купив готель Козацький. А минулого року — торговий центр Магелан

На аукціоні «Прозорро.Продажі» завершився конкурс Фонду держмайна з продажу готелю «Козацький» на Майдані Незалежності. Переможцем стало сільськогосподарське підприємство «Надія», яке зареєстровано на Черкащині. Його офіційним власником є адвокат Сергій Сподін.

«Запекла боротьба була на аукціоні, ціни зросли у понад 2,5 рази від стартової (155,5 млн грн), написав у Facebook президент інвестиційної групи «УНІВЕР» Тарас Козак.

Він зазначив, що якщо протягом 30 днів переможець не підпише угоду і не оплатить 400 млн і 1 тис. грн, то переможцем може стати його партнер фонд  Inzhur з ціною 400 млн грн рівно.

Читайте також: Багаті також орють!

В свою чергу власник фонду Inzhur Андрій Журжій зазначив, що завдяки участі в аукціоні його компанії вдалося кратно збільшити ціну лота.

«Фонд Inzhur Hotel виборов 2 місце зі ставкою 400 000 000 грн. Ми були попереду майже до останньої секунди і здивували учасників жагою до перемоги. Це було дуже емоційно! Головне: справжній переможець аукціону — держава. Наша участь допомогла їй отримати набагато більшу суму, ніж це могло бути», написав він. 

Переможець торгів СТОВ «Надія» зареєстроване у селі Кедина гора Золотоніського району Черкаської області. Основним видом його діяльності визначено  розведення великої рогатої худоби молочних порід. Товариство має також підрозділи молочно-товарні ферми у Сумській та Чернігівській областях.

Готель «Козацький» площею понад 9500 м² розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги. До складу лота увійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п’ятьма конференц-залами та 1494 одиниці рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо). 

Цікаво, що рік тому Сергій Сподін купив  за 620 млн грн у колишнього Сбербанку Київський торговельно-розважальний центр «Магелан». Йому також належить «Птахоплемзавод «Коробівський» у с. Кедина гора Черкаської області. Це підприємство виробляє м'ясо качки пекінської породи під торговою маркою «Смачне каченя». Про це свідчать дані на сайті Prozorro.Продажі. А загалом, згідно відкритих даних, київський адвокат Сергій Сподін є власником більш ніж 100 підприємств різного виду діяльності.

Не зважаючи на наявні активи, за відкритими даними, новий власник готелю в центрі столиці Сергій Сподін на даний час зареєстрований на околиці Києва, в гуртожитку Дарницького району.

Віолетта Громова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus