Фрахт панамаксів з глибоководних портів України до Китаю продовжує рости

Попри збільшення попиту фрахтові ставки для костерів залишаються на низькому рівні, оскільки в регіоні все ще достатньо відкритого тоннажу для покриття цих обсягів. Ставки також залишаються стабільними в секторах хендісайзів та барж, і лише ставки для панамаксів минулого тижня зросли, повідомляє фрахтовий відділ Atria Brokers.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Фрахт панамакса з кукурудзою або пшеницею з глибоководних портів до південного Китаю зріс на 2 $/т до 52-54 $/т. Така ж позитивна динаміка спостерігається в напрямку Бангладеш, а відповідні ставки зросли на 2 $/т до 52-54 $/т. Фрахт судна панамакс з пшеницею або кукурудзою до південного В’єтнаму зріс на 1 $/т до 49-51 $/т.

У вересні в румунській Констанці з’явиться додаткова якірна «зернова» стоянка — Москаленко

Читати також

У сегменті хендісайзів фрахт судна із кукурудзою з глибоководних портів до східного Середземномор’я залишився на рівні 22-23 $/т. Ставки фрахту для транспортування тієї ж партії вантажу до Іспанії та східного узбережжя Італії становлять 25-26 $/т та 24-25 $/т відповідно. Фрахт до Тунісу тримається на рівні 25-26 $/т.

Фрахт для костерів з кукурудзою з українських дунайських портів до Мармари та східного узбережжя Греції залишається на рівні 18-19 $/т та 21-22 $/т відповідно. Немає зрушень у ставках у напрямку східного Середземномор’я, вони тримаються в межах 22-23 $/т.

Фрахт до ізраїльських портів тримається на рівні 28-29 $/т. Ставки також залишаються незмінними у напрямках східного узбережжя Італії та Іспанії — 26-27 $/т і 28-29 $/т відповідно.

Фрахтові ставки на баржі також залишаються стабільними. Фрахт для перевезення кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи залишається на рівні 12 . Ставки фрахту для партії насіння соняшнику з Рені чи Ізмаїла до Русе чи Сілістри залишаються на рівні 19 .


Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus