Судновласники не можуть наполягати на своїх рівнях ставок фрахту через обмежений потік зерна — ASAP Agri

Незважаючи на те, що зараз вже початок серпня, потік зерна залишається досить обмеженим, що не дає підстав для судновласників наполягати на своїх рівнях ставок фрахту, повідомляє ASAP Agri.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Минулого тижня фрахтові ставки для панамаксів навіть знизилися, тоді як судновласники у інших сегментах ринку  утримали ставки на минулих рівнях.

Так, фрахт суден панамакс з кукурудзою або пшеницею на борту з глибоководних портів до південного Китаю знизився на 2 $/т до 50-52 $/т. Та сама негативна динаміка та ставки спостерігаються у напрямку Бангладеш. Фрахт до південного В’єтнаму знизився на 4 $/тдо 46-47 $/т.

Фрахтові ставки на транспортування зерна з українських портів досягли дна

Читати також

Фрахт судна хендісайз з кукурудзою з глибоководних портів до східного Середземномор’я залишається на рівні 20-22 $/т. Ставки фрахту для транспортування тієї ж партії вантажу до Іспанії та східного узбережжя Італії залишаються на рівні 24-25 $/т та 22-24 $/т відповідно. Фрахт до Тунісу тримається на рівні 24-26 $/т.

Фрахт костеру з кукурудзою з українських дунайських портів до Мармари залишається на рівні 18-19 $/т, тоді як у напрямку східного узбережжя Греції ставки знизилися на 1 $/т до 20-21 $/т. Немає зрушень у ставках до східного Середземного моря — вони тримаються в межах 22-24 $/т. Фрахт т до ізраїльських портів тримається на рівні 29-30 $/т. До східного узбережжя Італії та Іспанії ставки залишаються на рівні 27-28 $/т і 29-30 $/т відповідно.

Ринок барж працює за тією ж схемою зі стабільними ставками. Фрахт баржі для транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи залишається на рівні 11 . Ставки фрахту на перевезення насіння соняшнику з Рені чи Ізмаїла до Русе чи Сілістри залишаються на рівні 17-18 .

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus