Фрахт хендісайзів з кукурудзою з портів Великої Одеси до Середземномор’я знизився на 2 $/т

На Причорноморському ринку все ще не спостерігається значного зростання замовлень на перевезення зернових з України для підтримки позицій судновласників, повідомляє ASAP Agri.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Дисбаланс вантаж/тоннаж зберігається у всіх сегментах ринку, що дозволяє фрахтувальникам диктувати свої умови. Сегменти панамаксів і костерів залишаються стабільними, тоді як ситуація для власників хендісайзів та барж погіршилася цього тижня, не залишаючи їм іншого вибору, крім як піти на подальші поступки фрахтувальникам.

Фрахтові ставки на транспортування зерна з українських портів досягли дна

Читати також

Так, фрахт суден панамакс з кукурудзою або пшеницею на борту з глибоководних портів Одеси до південного Китаю залишається на рівні 50-52 $/т. Ті ж самі ставки спостерігаються в напрямку Бангладеш. Фрахт до південного В’єтнаму тримається на рівні 46-47 $/т.

Фрахт суден хендісайз із кукурудзою з глибоководних портів Одеси до східного Середземномор’я знизився на 2 $/т до 18-20 $/т. Така ж негативна корекція спостерігається щодо напрямків східного узбережжя Італії, куди відповідні ставки знизилися до 20-22 $/т.

Фрахтові ставки до Іспанії знизилися на 1 $/т до 22-24 $/т. До Тунісу фрахтувальники можуть зафіксувати судно хендісайз на рівні 23-25 $/т (-1 $/т від рівня минулого тижня).

Фрахт костеру з кукурудзою з українських дунайських портів до Мармари та східної Греції тримається в межах 17-19 $/т та 20-21 $/т відповідно.

Немає зрушень у рівнях ставок у напрямках східного Середземномор’я — вони тримаються в межах 22-24 $/т. Фрахт до ізраїльських портів тримається на рівні 29-30 $/т. Ставки також залишаються без змін у напрямках східного узбережжя Італії та Іспанії — на рівні 26-28 $/т і 28-30 $/т відповідно.

«Тим часом власники барж змушені йти на додаткові поступки фрахтувальникам через дуже обмежену кількість замовлень на перевезення з українських портів Дунаю. Фрахт баржі для перевезення кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи знизився на 1 до — 10 . Ставки фрахту для партії насіння соняшнику з Рені чи Ізмаїла до Русе чи Сілістри знизилися на 2  — до 16 /т», — повідомили аналітики.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus