Туреччина ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган схвалив угоду про зону вільної торгівлі з Україною та додатки до неї 1 серпня, повідомляє Hurriyet Daily News.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Обсяг двосторонньої торгівлі Туреччини та України у 2023 році становив $7,3 млрд, повідомив 1 серпня міністр торгівлі Омер Болат після зустрічі з першим віце-прем’єр-міністром України Юлією Свириденко.

Очікується, що ЗВТ збільшить ці обсяги до $10 млрд за короткий період.

Болат зазначив, що Туреччина та Україна продовжуватимуть зміцнювати співпрацю та збільшувати взаємну торгівлю та інвестиції на основі спільних інтересів.

«Турецькі компанії братимуть активну участь у реалізації турецько-української робочої групи з відновлення України, яку ми спільно підписали в Стамбулі в січні цього року», — додав він.

За словами Свириденко завершення ратифікації угоди про вільну торгівлю з Туреччиною об’єднає всі чорноморські країни, за винятком росії, в єдиний економічний простір, взаємовигідний для всіх країн.

Читайте також: Без зайвих ілюзій. Що принесе ЗВТ між Україною і Туреччиною?

  • 7 травня на засіданні Кабміну було схвалено законопроєкт щодо ратифікації Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus