Експерти порахували, в скільки обійдеться українським птахівникам переобладнати виробництво під норми ЄС

Коли Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС, то взяла на себе ряд зобов’язань щодо наближення вітчизняного законодавства до норм ЄС. Відповідно українські птахівники мають переобладнати свої ферми залежно від системи утримання курей-несучок до 1 січня 2026 р., коли наказ вводиться в дію, йдеться в матеріалі на Kurkul.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Але проблема полягає в тому, що це доволі таке недешеве задоволення. Так, за дослідженнями дотримання євростандартів більш раціональне, але орієнтовна вартість одного птахомісця за умови використання обладнання, що відповідає вимогам до утримання курей в удосконалених клітках (№ 3), складає €10-12, а до утримання курей на підстилці (№ 2), — €12-14», — пише видання.

Зазначається, що і в самому ЄС перехід на впровадження таких стандартів до утримання птиці здійснювався протягом 10 років при значній фінансовій підтримці виробників з боку урядів країн-членів. Щодо допомоги українським птахівникам, то її наразі непередбачено. Вони можуть розраховувати на державні чи міжнародні гранти або ж програми кредитування.

Розібратись з переобладнанням можна на прикладі системи Natura Step від Big Dutchman.

Читайте також: Експерти дали поради для розв'язання проблеми вологи у пташнику

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus