Експерти дали поради для розв'язання проблеми вологи у пташнику

Щоб утримати рівень вологи у пташнику під контролем, важливо правильно провітрювати приміщення. Вологість від 40% до 60% — є ідеальною, щоб підстилка і послід залишались сухими. Однак, це не означає, що вентилятори повинні працювати в режимі 24/7, пише Kurkul.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Фермерам варто зробити точні розрахунки щодо вентиляції, де будуть враховані відповідні розміри пташника, вік птиці, щільність посадки та зовнішні кліматичні умови. Після цього важливими є моніторинг, оптимізація налаштувань, а також забезпечення належної роботи повітрозабірників і вентиляторів.

Автоматизоване управління птахофермою дозволяє зробити її максимально прибутковою

Читати також

Важливий момент у роботі птахоферми — це справність системи водопостачання. Протікання водопровідних труб або несправність систем напування птиці може збільшити рівень надлишкової вологи. Тому бажано регулярно перевіряти та обслуговувати системи водопостачання. Протікання та навіть мінімальні пориви можуть спричинити появу мокрих поверхонь у пташнику, злежування посліду та підвищення концентрації аміаку. 

Лінії напування теж мають працювати належним чином, і бути водночас гнучкими та ефективними, щоб задовольняти потреби курчат будь-якого віку.

Герметичність пташника є запорукою належної роботи системи вентиляції. Повітря не має проникати в будівлю через щілини або незакриті ділянки в стінах чи стелі, оскільки це порушує правильну циркуляцію повітря та зрештою призводить до підвищення вологості. 

«Контроль рівня вологи досягається створенням та підтримкою оптимального балансу між вентиляцією, водопостачанням та конструкцією пташника — який є важливою складовою для вирощування здорового і високопродуктивного поголів’я», — наголошують експерти.  

Належна герметичність є запорукою того, що система вентиляції працює належним чином, щоб забрати із повітря надлишкову вологу.

Big Dutchman є світовим лідером у виробництві системного обладнання з утримання та годівлі для сучасного птахівництва і пропонує різноманітне обладнання для забезпечення постійного регулювання клімату. Асортимент включає потужні та енергоефективні витяжні вентилятори AirMaster; настінні клапани, які забезпечують рівномірну подачу та циркуляцію свіжого повітря по всьому пташнику, системи охолодження RainMaker із панелями.

При цьому, вся система вентиляції може бути автоматизована за допомогою новітніх датчиків та технологій, таких як кліматичний комп’ютер ViperTouch.

Виконано за допомогоюDisqus