АВМ: Імпорт молочної продукції до України зменшився у липні на 140%

В липні Україна імпортувала 4,62 тис. т молочних продуктів, що на 140% менше порівняно до червня поточного року і на 16% менше порівняно до липня 2023 року, повідомляє Асоціація виробників молока. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За останній місяць в Україну зменшилися поставки більшості молочних продуктів за виключенням маслянки (+43%) і сирів (+73%). Україна імпортувала молочні продукти з ЄС, Великої Британії, Швейцарії, Норвегії, Сербії. В січні-липні 2024 року імпорт склав 31,99 тис. т молочних продуктів, що на 5% менше порівняно до минулорічного періоду.

У липні загальні обсяги експорту української молочної продукції скоротилися переважно через зменшення поставок сироватки, сухого та згущеного молока та морозива. В той самий час, Україна наростила обсяги експорту вершкового масла, сирів та кисломолочних продуктів як за останній місяць, так і в річному розрізі.

За попередніми даними ДССУ, в липні 2024 року Україна експортувала 9,32 тис. т молочних продуктів на суму $22,45 млн.

Читайте також: У липні через відключення світла на 20-30% збільшилося повернення молочки на заводи — профільна асоціація

  • З 1 листопада 2023 року ПрАТ «Юрія» (ТМ «Волошкове поле») запустило нову лінію розливу ультрапастеризованого молока. Таким чином компанія продовжує модернізацію потужностей виробництва та реалізує план збільшення експорту.
  • В Україні зросла якість молока класу «екстра», наразі воно складає більше 40% переробки.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus