Державний земельний банк продаватиме на аукціонах по 20 ділянок за день — Ярославський

Перші торги державними землями в системі Прозорро стартують в кінці серпня або на початку вересня 2024 року, розповів в інтервʼю AgroPolit.com генеральний директор ТОВ «Державний земельний банк», керівник проєкту «Земельний банк» Ярослав Ярославський. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Ми виставлятимемо близько 20 земельних ділянок у один день. Стартова вартість — від 12% від  НГО (3-4 тис. грн), термін оренди — 14 років для однорічних насаджень і 25 років — для багаторічних. Термін від оголошення торгів до фіналізації отримання документів становить 30 календарних днів. Вся інформація про ділянки буде зосереджено на земельній мапі, яку ми спільно з ФДМУ завершуємо запускати», — сказав Ярославський.

За його словами, найбільша ділянка одним лотом становить 3968 га і зареєстрована у Кіровоградській області. Друга — 1186 га і третя  — 1120 га. Обидві знаходяться у Миколаївській області. 

Читайте також: Фонд держмайна презентував проєкт Земельний банк

  • У 2023 році Кабінет Міністрів передав до сфери управління Фонду державного майна 25 державних підприємств, якими раніше управляла Національна академія аграрних наук.
  • У державній власності залишається близько 800 тис. га землі і майже половина з них наразі знаходиться в розпорядженні Фонду державного майна. 

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus