В Мінагро прокоментували, як мінімальні експортні ціни на зерно вплинуть на форвардні контракти

Мінімальні розраховані експортні ціни не мають зашкодити нормальному функціонуванню ринка, заявив під час онлайн зустрічі Trend&Hedge Club 19 червня, представник Мінагрополітики Михайло Соколов, пише ASAP Agri.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Ми використовуємо метод 5% процентиля. Тобто, ми беремо 5% від усіх контрактів, які були укладені за найнижчими цінами і з них рахуємо середню ціну. І отриманий результат ще додатково дисконтується на 10%. Таким чином, ця мінімальна розрахована ціна буде нижчою за середньозважену ціну», — говорить Соколов. 

Також він зауважив, що кількість угод, укладених за цінами, нижчими ніж розрахована мінімальна ціна, дуже невелика.

«Такі угоди — це або дійсно окремий випадок, або саме якесь зловживання», — зауважив Соколов. 

Щодо питання форвардних контрактів, він зазначив, що буде застосовуватися мінімальна ціна на момент укладення форварда.

«Сподіваюся, що проблем не буде, бо розраховані ціни будуть низькими і контракти можна буде легко виконати, — додав представник Мінагро.

Мінімальні експортні ціни почнуть розраховуватися з моменту затвердження Кабінетом міністрів України відповідної постанови.

Читайте також: Як розраховуватимуться мінімальні експортні ціни на зерно — деталі проєкту

  • Президент Володимир Зеленський 18 червня підписав законопроєкти 10168-2/10169-2 про боротьбу з «чорним» зерном та неповерненням валютної виручки.ʼ
  • Мінагрополітики працює над механізмом, який дозволить прогнозувати максимальну врожайність зернових та олійних культур.
Виконано за допомогоюDisqus