В Агрейн під озимі відвели 37 тис. га, на Одещині планують посіяти горох

Структура посівних площ «Агрейн» на новий сезон передбачає понад 37 тис. га під озимі культури, повідомила пресслужба компанії.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Господарства Групи компаній «Агрейн» активно проводять посівну озимого ріпаку, під який виділено площу майже 16 тис. га.

Загалом ріпак планують вирощувати у всіх кластерах «Агрейну». У підсумку структура посівних площ компанії на новий сезон передбачає понад 37 тис. га під озимі культури, зокрема майже 16 тис. га — під озиму пшеницю, майже 6 тис. га — озимий ячмінь та понад 300 га — озимий горох.

«В усіх регіонах присутності компанії кількома хвилями пройшли опади, тож вологи в ґрунті достатньо і умови для сівби сприятливі. Оскільки жнива цьогоріч більш ранні, ніж зазвичай, то і площі звільняються швидше, даючи нам змогу зараз інтенсивно заходити в поля з сівбою», — розповів заступник головного агронома агрогрупи Тарас Корнієнко.

Також він додав, що для компанії озимий горох не є основною культурою, але окрім сформованого врожаю, він є добрим попередником під зернові культури та, завдяки бульбочковим бактеріям, накопичує в ґрунті велику кількість легкодоступного для рослин азоту.

«Плануємо сіяти озимий горох на Одещині. Порівняно з ярим, озимий горох має незначні відмінності в технології вирощування, проте є дуже посухостійкою культурою. Основною перевагою озимого гороху є те, що, використовуючи зимову вологу, він встигає розвинутись ще до настання літньої посухи», — додав Корнієнко.

Читайте також: Агрейн почав сівбу озимого ріпаку в трьох областях

  • В «Укроліяпром» вважають, що максимум, якого може сягнути внутрішня переробка ріпаку у 2024 році, — 400 тис. т.
  • Врожайність ріпаку на деяких деокупованих землях Чернігівщини склала 4,2-4,5 т/га.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus