Румунія ліцензуватиме імпорт українських яєць і мʼяса

Румунія розширила перелік українських товарів, для ввезення яких в країну потрібна ліцензія. Це сталося після скарг румунських фермерів на демпінгові ціни на українську продукцію, пише Euroartiv.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Румунські виробники м'яса птиці зіткнулися з «серйозною проблемою» через імпорт яєць і м'яса птиці з України, які продаються за цінами, значно нижчими за собівартість румунського виробництва, заявив міністр сільського господарства Флорін Барбу після засідання уряду в середу.

Після обговорення з представниками птахівничої галузі уряд вирішив додати яйця та м’ясо птиці до переліку товарів, які можна ввозити з України лише за ліцензією.

«Наш обов'язок захистити румунське виробництво», — пояснив Барбу.

У цьому списку також крупи, насіння, борошно, цукор.

Барбу також підкреслив, що заборони на імпорт українських яєць і птиці немає.

Згідно з цим рішенням, імпортувати сільськогосподарську продукцію з України чи Молдови мають право лише румунські компанії, які займаються виробництвом олії та жирів, борошна, виробництвом кормів для тварин і тваринництвом.

Читайте також: Румунія підтримала пропозицію Болгарії щодо заборони імпорту яєць з України

  • Європейський Союз з 2 липня відновив мита на український цукор та яйця. Додатковий імпорт продовжуватиметься за митами режиму найбільшого сприяння.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus