Рівнеазот відновив роботу після вимушеної зупинки

«Рівнеазот», що входить до азотного холдингу OSTCHEM Group DF Дмитра Фірташавідновив роботу та вийшов на 100% потужність базових цехів з виробництва мінеральних добрив. Наразі запущено цех аміаку (А-2), цех неконцентрованої азотної кислоти та цех з виробництва аміачної селітри, повідомили в пресслужбі компанії.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Потужність завантаженої лінії аміаку — 650 т аміаку/добу, неконцентрованої азотної кислоти — 1000 т азотної кислоти/добу. Цех аміачної селітри буде працювати на максимальній потужності лінії аміаку, тобто мінімум 40 тис. т селітри на місяць.

«Вимушена зупинка базових цехів місяць тому була пов'язана з ушкодженнями під час обстрілу енергетичної інфраструктури області. Під час зупинки заводу ми провели ТО та реконструкцію низки виробничих систем, у тому числі системи енергозабезпечення на підприємстві. Це дозволить знизити виробничі ризики та забезпечити стійку роботу базових цехів підприємства під час високого сезону. Ми успішно завершили пускові роботи ключових агрегатів і запустили завод на повну потужність, щоб задовольняти зростаючий сезонний попит аграріїв на мінеральні добрива», —  розповів голова правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда. 

За його словами, на даний час завод працює повністю на забезпечення добривами внутрішнього ринку України. Продукція відвантажується замовникам по всій країні чітко у відповідності з контрактами.

Читайте також: Черкаський АЗОТ відновив роботу цехів аміаку та карбаміду

  • У березні OSTCHEM запустив новий сучасний цех з виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС). Проєкт реалізований на базі ПрАТ «Рівнеазот» та орієнтований насамперед на фермерів західних регіонів України. Потужність нового виробництва — 300 тис. т на рік.
  • 13 квітня 2024 року на «Рівнеазот» відбулась планова зупинка та початок робіт з модернізації двох цехів — цеху аміаку та цеху аміачної селітри. 
  • У червні 2024 року «Рівнеазот» перезапустив базові цехи з виробництва мінеральних добрив.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus