Фрахт для костерів з українських дунайських портів до Італії продовжує рости

Фрахтовий ринок залишається активним, замовлення на відвантаження зерна надходять як з глибоководних портів, так і з портів Дунаю, повідомив Павло Лисенко, аналітик ASAP Agri, фрахтовий брокер Atria Brokers.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Зберігається дефіцит костерів, що дозволяє судновласникам диктувати умови та наполягати на вищих ставках. Водночас доступність тоннажу хендісайзів є достатньою для задоволення поточних обсягів вантажу, через що відповідні фрахтові ставки залишаються стабільними.

Ставки для панамаксів, що перевозять кукурудзу або пшеницю з глибоководних портів Одеси до південного Китаю становлять 50-52 $/т.

Для хендісайзів, що перевозять кукурудзу з українських глибоководних портів до східного узбережжя Італії, ставки залишилися на рівні 25-26 $/т.

Ставки для костерів на перевезення кукурудзи з українських дунайських портів до східного узбережжя Італії зросли на 2 $/т і становлять 34-36 $/т.

Фрахт для транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла баржами до Константи залишається на рівні 9-10 .

Читайте також: Три атаки на іноземні судна в Чорному морі за останній тиждень: Як це вплине на ставки фрахту, перевалку та страхування? 

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus