На відновлення одеського порту виділять кошти. Урядовці також обіцяють посилити оборону портів

У морських портах Одеської області посилять оборону та безпеку персоналу, повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба під час візиту до портів.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Посилюємо оборонні заходи в кожному порті. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки. Необхідно також забезпечити додатковий захист персоналу підприємств на території морського порту, в тому числі облаштування локацій мобільними укриттями. Додатково будуть виділені кошти на відновлення інфраструктури одеського порту. Зокрема, це включатиме модернізацію ключових об’єктів та посилення загальної захищеності портових територій», — сказав він.
Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 86 суден, які мають експортувати майже 2 млн т вантажів.

Читайте також: Три атаки на іноземні судна в Чорному морі за останній тиждень: Як це вплине на ставки фрахту, перевалку та страхування? 

  • У ніч з 5 на 6 жовтня цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс зазнало пошкоджень під час нічної ракетно-дронової атаки росії поблизу одного з причалів у морському порту Південний.
  • 7 жовтня під ударом ворожої балістичної ракети опинилось судно OPTIMA під прапором Палау, яке прийшло під завантаження в український порт. Тоді загинула одна людина.
  • 9 жовтня росія вчергове вдарила балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеської області. Загинули 8 людей.
  • 14 жовтня росіяни атакували порт в Одесі. Одна людина загинула, вісім поранені.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus