Атаки рф на українські порти: пошкоджено 300 об’єктів, постраждало 79 цивільних — Кулеба

Протягом останніх трьох місяців рф здійснила майже 60 нападів на українські порти, цивільні судна та зерносховища.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Наслідком атак стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів та 22 цивільних судна. Постраждали 79 цивільних. Серед них працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден», — зазначив Кулеба.

Читайте також: Три атаки на іноземні судна в Чорному морі за останній тиждень: Як це вплине на ставки фрахту, перевалку та страхування?

Він також наголосив, що агресор цілеспрямовано посилює удари по портовій інфраструктурі на півдні України, прагнучи знизити експортні можливості країни та викликати продовольчу кризу в тих регіонах світу, які залежать від українського зерна.

«Зі свого боку світ має відповідно реагувати на ці атаки, адже наслідки обстрілів відчутні не лише для України. Передусім це позначається на державах Глобального Півдня та Європи. Понад 40 держав сьогодні отримують наше зерно — серед них Єгипет, Лівія, Туніс, Алжир, Китай, В’єтнам, Індонезія, Іспанія, Туреччина, Нідерланди», — сказав віце-прем’єр-міністр. 

Віце-прем’єр також підкреслив, що світова спільнота має посилювати тиск на росію, оскільки бездіяльність лише сприяє подальшій безкарності агресора.

Софія ЯрошенкоLatifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus