Кернел вперше від початку війни отримав кредит від європейських банків

«Кернел» вперше від початку повномасштабної війни отримав фінансування від міжнародних кредиторів — синдикату європейських банків, повідомила пресслужба агрохолдингу.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Кредитна лінія на суму $150 млн має термін погашення до 1 серпня 2025 року з можливістю продовження. Гроші використають на збільшення експорту української агропродукції, зокрема соняшникової олії.

«Незважаючи на численні виклики, з якими стикається Україна, а також складну політичну й економічну ситуацію, ми продовжуємо виконувати свої фінансові зобов’язання. Адже це не лише про відповідальність сьогодні, а й про довіру до нас, а значить, і нові можливості завтра. Наша стратегія вже приносить результати: Kernel вчасно і в повному обсязі погасив облігації 2024 року на 300 млн доларів. Агентство Fitch підвищило наш довгостроковий кредитний рейтинг з «CC» до «CCC-». Банки також високо оцінили нашу стабільність під час війни, що дало змогу залучити нове фінансування навіть у ці безпрецедентні часи», — прокоментував Сергій Волков, фінансовий директор «Кернел».

Серед банків, які долучилися до синдикованої кредитної лінії, — нідерландські комерційні банки ING Bank NV та Coöperatieve Rabobank U.A., а також міжнародна фінансова установа The Black Sea Trade and Development Bank.

Інвестиції від іноземних кредиторів направлять на фінансування обігових коштів компанії для закупівлі насіння соняшнику, ріпаку та сої в Україні. Продукти переробки олійних культур, рослинна олія та шрот експортують на міжнародний ринок.

Читайте також: Кернел погасив єврооблігації на суму $300 млн

  • АМКУ оштрафував ТОВ «Полтава-Зерно», засновником якого є «Кернел-Трейд» на 170 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. 
  • Ощадбанк збільшив кредитний ліміт для підприємства «Дружба-Нова», що входить до складу агрохолдингу  «Кернел», майже в 4 рази: з 340 млн грн до 1,2 млрд грн.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus