Осипов: Рішення про блокування делістингу Кернела було очікуваним

Призупинення адміністративного провадження щодо делістингу «Кернела» з Варшавської фондової біржі не було неочікуваним рішенням.

Про це розповів СЕО «Кернел» Євген Осипов під час Business Breakfast із Володимиром Федоріним.

«Тут є дві структури — є корпоративна частина і є операційна. З точки зору операційної — це ніяк не впливає на компанію, вона працює в своєму звичайному режимі. Це рішення (блокування делістингу, — прим. ред) десь для нас було очікуване, тому що поки є судовий процес в Люксембурзі, пов'язаний саме з делістингом, то не логічно польському регулятору приймати рішення, щоб зробити делістинг», — сказав Осипов.

Він додав, що компанія не бачить для себе ризиків в цій ситуації, оскільки «весь процес пройдений відповідно того законодавства, в рамках котрого ми працюємо, і в рамках законодавства Польщі».

«Делістинг — це логічні дії, які сьогодні дадуть компанії можливість розвиватися краще і бути більш мобільною і більш стійкою. Треба розуміти, що якщо на якомусь етапі польська біржа стала не найбільш оптимальною біржею саме для «Кернела», то це не значить, що після делістингу через декілька років ми не побачимо «Кернел» на якомусь іншому майданчику, в світі є багато інших бірж», — зазначив Осипов.

На початку березня 2023 року стало відомо, що «Кернел» планує піти з Варшавської фондової біржі, оскільки вихід на біржу у 2007 році не приніс агрохолдингу очікуваних вигод.

Читайте також: Не пущу! Акціонери Кернела знову хочуть заблокувати вихід холдингу з Варшавської фондової біржі

Пізніше між міноритаріями та Радою директорів «Кернела» виник конфлікт з приводу делістингу компанії.

Згодом акціонери «Кернела» об’єдналися, щоб протидіяти викупу Андрієм Веревським акцій компанії.

У серпні агрохолдинг вирішив розмістити акції, щоб залучити до $60 млн від акціонерів. Йшлося про додаткову емісію 216 млн акцій. В компанії пояснили, що це робиться для скорочення заборгованості і залучення додаткового капіталу.

У відповідь міноритарні акціонери «Кернела» заявили, що таким чином компанія намагається розмити їх частку та об’єдналися, щоб протидіяти цьому.

20 лютого «Кернел» отримав дві судові повістки від групи з восьми акціонерів, які разом володіють 1,2 млн акцій, що становить 0,4% від загальної кількості випущених акцій компанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus