Делістинг Кернел: між міноритаріями та Радою директорів виник конфлікт

Фінансові інвестори, які контролюють 21,59% акцій агрохолдингу «Кернел» уклади угоду про спільні дії щодо забезпечення дотримання законодавства та встановлених національних стандартів ринку капіталу Kernel Holding та його основним акціонером Namsen Limited. Сторонами договору є переважно відкриті пенсійні фонди.

Про це йдеться у повідомленні на Варшавській фондовій біржі.

«На думку сторін угоди, для вилучення з торгів на регульованому ринку, яким керує Варшавська фондова біржа, акцій будь-якої публічної компанії, незалежно від того, чи має вона зареєстрований офіс у Польщі чи за кордоном, потрібна відповідна згода акціонерів емітента. Такий стандартний захист випливає безпосередньо з Закону про публічну пропозицію», — йдеться у повідомленні.

Згідно цього закону, рішення щодо цього має прийматися загальними зборами або іншим компетентним органом управління публічної компанії, кваліфікованою більшістю голосів акціонерів та за наявності щонайменше половини акціонерного капіталу.

«Kernel Holding несанкціоновано стверджує, що ця конкретна норма польського законодавства не поширюється на нього, і рішення з цього приводу може прийняти рада директорів, навіть не запитуючи позицію акціонерів», — додають акціонери.

Як зазначено в комюніке акціонерів, відкриті пенсійні фонди, як правило, не можуть тримати фінансові інструменти поза біржовим ринком.

Фондове розлучення. Чому Кернел

покидає Варшавську біржу

Читати також

Рада директорів Kernel у п'ятницю вирішила виключити акції компанії з торгів на Варшавській фондовій біржі.

Namsen Limited Андрія Веревського, основний акціонер Kernel, відхиляє вимогу акціонерної угоди про голосування на позачергових загальних зборах про вилучення акцій Kernel з торгів на Варшавській фондовій біржі. В Namsen Limited стверджують, що рішення ради директорів про вилучення акцій Kernel Holding з лістингу має відповідати законодавству Люксембурга. У цьому контексті польські вимоги щодо ухвалення рішення про вилучення на позачергових загальних зборах з 90% більшістю голосів не застосовуються.

Нагадаємо, компанія Namsen Limited оголосила тендер на викуп 62% акцій агрохолдингу «Кернел», які ще не належать їй.

Виконано за допомогоюDisqus