Міноритарні акціонери Кернела подали на компанію два позови до суду

«Кернел» 20 лютого отримав дві судові повістки від групи з восьми акціонерів, які разом володіють 1,2 млн акцій, що становить 0,4% від загальної кількості випущених акцій компанії. 

Про це йдеться в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Перший позов стосується спрощеного провадження з проханням про тимчасове призупинення рішень, прийнятих Радою директорів компанії 21 серпня 2023 року (щодо початку розміщення акцій) та 1 вересня 2023 року (щодо збільшення частки капіталу після розміщення акцій).

«Крім того, позивачі прагнуть призупинити всі дії, вжиті Namsen Limited, найбільшим акціонером Компанії, після збільшення капіталу, включаючи призупинення прав голосу, пов’язаних з акціями, придбаними після цього. Попереднє засідання призначено на 18 березня 2024 року, де справа буде призначена для подальшого розгляду на наступному засіданні», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кернел відкинув звинувачення Комітету ВФБ: Висновки передчасні та недостатньо обґрунтовані

Друга повістка вимагає скасувати рішення Ради директорів, прийняті 21 серпня та 1 вересня 2023 року, як було зазначено раніше. В якості альтернативи акціонери вимагають компенсацію збитків від Namsen Limited.

Також в «Кернел» повідомили, що після судової повістки, отриманої в жовтні 2023 року, позов було подано до Окружного суду в Люксембурзі в січні 2024 року. Компанія знаходиться в процесі підготовки письмових матеріалів, кінцевий термін подання яких буде визначено судом. Цей судовий процес стосується тієї самої групи акціонерів, які оскаржують дії компанії, звертаючись до окружного суду в Люксембурзі. Вони вимагають:

  • Визнати, що на засіданні Ради директорів 13 квітня 2023 року директори «Кернел» діяли всупереч інтересам компанії, були конфліктними та не мали необхідних повноважень.
  • Визнати недійсними всі рішення, прийняті під час вищезазначеного засідання Ради директорів, включаючи рішення про виключення Компанії з Варшавської фондової біржі.
  • В якості альтернативи призначити експерта для оцінки справедливості ціни пропозиції публічного тендеру, оголошеної Namsen Limited 30 березня 2023 року, порівняно з реальною вартістю Компанії та економічного впливу правління Рішення директорів щодо корпоративних інтересів компанії, включаючи вилучення з біржі.

Нагадаємо, наприкінці січня 2024 року Незалежний Комітет з корпоративного управління Варшавської фондової біржі заявив, що здійснена «Кернелом» емісія служила конкретним цілям одного з акціонерів, таким чином заперечуючи сутність публічної компанії як спільності інтересів окремих груп її власників.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus