Делістинг Кернела з Варшавської біржі призупинено через позов міноритаріїв

«Кернел» отримав інформацію від Управління фінансового нагляду Польщі («PFSA») про призупинення адміністративного провадження щодо делістингу компанії з Варшавської фондової біржі.

Про це йдеться в повідомленні компанії на біржі.

«Таке рішення було прийнято на підставі поточного провадження, ініційованого групою міноритарних акціонерів в Окружному суді Люксембургу щодо оскарження рішення Ради директорів Компанії від 13 квітня 2023 року про виключення Компанії з Варшавської фондової біржі», — йдеться у повідомленні.

PFSA не видаватиме рішення про надання дозволу на вилучення акцій компанії з торгів на регульованому ринку, доки Окружний суд у Люксембурзі не вирішить звинувачення, висунуті у позові.

«Наше спільне досягнення! Ми зупинили делістинг «Кернела» з Варшавської біржі! Таке рішення було прийнято на підставі нашого позову. Боротьба триває. Це лише одна з перших перемог», — прокоментував один з міноритарних акціонерів компанії Павло Бойко.

На початку березня 2023 року стало відомо, що «Кернел» планує піти з Варшавської фондової біржі, оскільки вихід на біржу у 2007 році не приніс агрохолдингу очікуваних вигод.

Читайте також: Не пущу! Акціонери Кернела знову хочуть заблокувати вихід холдингу з Варшавської фондової біржі

Пізніше між міноритаріями та Радою директорів «Кернела» виник конфлікт з приводу делістингу компанії.

Згодом акціонери «Кернела» об’єдналися, щоб протидіяти викупу Андрієм Веревським акцій компанії.

У серпні агрохолдинг вирішив розмістити акції, щоб залучити до $60 млн від акціонерів. Йшлося про додаткову емісію 216 млн акцій. В компанії пояснили, що це робиться для скорочення заборгованості і залучення додаткового капіталу.

У відповідь міноритарні акціонери «Кернела» заявили, що таким чином компанія намагається розмити їх частку та об’єдналися, щоб протидіяти цьому.

20 лютого «Кернел» отримав дві судові повістки від групи з восьми акціонерів, які разом володіють 1,2 млн акцій, що становить 0,4% від загальної кількості випущених акцій компанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus