Зміна виробництва та підтримка армії: як у воєнних умовах працює Контінентал Фармерз Груп

Зміна виробництва та підтримка армії: як у воєнних умовах працює Контінентал Фармерз Груп
Зміна виробництва та підтримка армії: як у воєнних умовах працює Контінентал Фармерз Груп
Джерело фото: facebook.com/ContinentalFarmersGroup

З початку війни агробізнесу довелося перебудувати свої виробничі процеси. Хтось почав роботу з оптимізації виробництва, щоб якось зекономити обігові кошти. Комусь довелося переглянути сівозміну та працювати з новими для себе культурами, а комусь — залишити частину земель під паром. Ми продовжуємо знайомити вас із тим, як в умовах війни працюють агрохолдинги, та як підтримують не тільки свою команду, а й ЗСУ та переселенців. Сьогодні у фокусі кейс «Контінентал Фармерз Груп».

Цукровий буряк та гречка в сівозміні

У мирний час робочі процеси в компанії були побудовані з урахуванням далекоглядного планування операцій та забезпечення. Тут завчасно планували посівну структуру, базові технологічні операції, дбали про забезпечення ТМЦ. Однак війна змусила оперативно внести певні коригування у виробництво.

Наприклад, зазнала зміни структура посіву: задля гарантування продовольчої безпеки України до неї додали цукровий буряк, під який відвели 1 тис. га, та гречку, під яку заплановано 1,3 тис. га. Також збільшили площу під картоплю — нею планують засадити понад 2 тис. га.

Та все ж основні процеси не зазнали змін. У компанії стараються дотримуватися традиційних для неї технологій вирощування, адже це впливає на врожайність культур. Враховуючи теперішні умови, зібраний урожай матиме надважливе значення.

Гуманітарна допомога населенню та ЗСУ

З першого дня повномасштабної війни «Контінентал» допомагає ЗСУ, теробороні та населенню. Уже майже 20 млн грн виділено на гуманітарну допомогу. Відправлено понад 2,5 тис. т картоплі, вирощеної на полях компанії. Щоденно 60 т овочів доставляють у різні куточки країни, де є потреба в продовольстві. Також закуповують одяг, взуття, термобілизну, спальні мішки, аптечки, тепловізори, біноклі та доправляють вантажі на передову.

Найпоширенішим запитом залишається пальне. Вже понад 1,8 млн грн виділено на забезпечення паливно-мастильних матеріалів.

Також «Контінентал» передала зі свого автопарку 22 машини: 13 вантажних, 6 легковиків та 3 автобуси. Крім того, надала акумулятори, прожектори, автомобільні шини та дефіцитні сьогодні електрогенератори.

Допомога переселенцям

Чимало громад, де «Контінентал» обробляє землі, стали осередками допомоги переселеним українцям. Тут розселяють людей, організовують харчування, збори гуманітарних вантажів. Щоб підтримати громади, компанія фінансує закупівлю продуктів харчування, медикаментів та відповідає на інші запити. Організувала розселення людей із гарячих точок у своїх гуртожитках.

Крім того, люди, які втратили роботу та були змушені покинути регіони через бойові дії, змогли влаштуватися в компанії на посади водіїв, трактористів, інженерів із ремонту. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus