Аграрні призначення 2022: Серпень-вересень

Аграрні призначення 2022: Серпень-вересень
Аграрні призначення 2022: Серпень-вересень
Джерело фото: Latifundist.com

У Польщі наприкінці серпня зіграв весілля заступник міністра сільського господарства Норберт Качмарчик. І все б нічого, щастя молодим, та через скандал навколо цього весілля вже у середині вересня його звільнили з посади. Увагу громадськості привернула пишність свята, на яке запросили 500 гостей, а ще…трактор John Deere 8R за 1,5 млн злотих, який молодята отримали у якості подарунка. Довго вакантне місце не пустувало, вже через два дні новим заступником міністра став Януш Ковальський.

Таких гучних кадрових змін у держслужбовців зі сфери АПК в Україні у серпні-вересні не відбулося. Хіба що знову змінився тимчасово виконуючий обов’язки голови Державного агентства меліорації та рибного господарства.

А от в агрокомпаніях деякі зміни відбулися в топменеджменті. Зокрема, в «ТАС Агро» з’явився новий генеральний директор, в Kernel Holding SA («Кернел») — незалежний невиконавчий директор, а в «Астарта-Київ» — директор з безпеки. В таких міжнародних компаніях з виробництва добрив, як Nutrien та Itafos змінилися генеральний та фінансовий директора відповідно. Також кадрові зміни відбулися в AIK Group та ДП «Морський торговельний порт (МТП) «Чорноморськ».

Михайло Мішов

Куди: Kernel Holding SA

Посада: Незалежний невиконавчий директор

Новим незалежним невиконавчим директором Kernel Holding SA («Кернел») у вересні призначено Михайла Мішова (Mykhaylo Mishov). Він має понад 17 років досвіду роботи у провідних консалтингових компаніях, серед яких Ernst & Young, Deloitte та KPMG. Його клієнтами були провідні компанії з виробництва насіння, агрохімікатів, тваринного білка та продуктів харчування. Він очолював ініціативи щодо стратегії та покращення ефективності, включаючи інновації в агробізнесі, стратегічні трансформації та підтримку угод M&A.

Михайло Мішов має ступінь MBA Grenoble Graduate School of Business, ступінь магістра та бакалавра Київського національного економічного університету. Разом із сім'єю живе в Дірфілді (Іллінойс, США).

Олександр Музиченко

Куди: «Астарта-Київ»

Посада: Директор з безпеки

У вересні на посаду директора з безпеки «Астарта-Київ» призначено Олександра Музиченко. Він має 27-річний досвід роботи у сфері безпеки бізнесу, створення ефективних систем захисту інформації, впровадження систем відеомоніторингу, автоматизації контрольно-пропускних систем тощо. Має вищі економічну та юридичну освіти.

«В Астарті ключовими обов’язками Олександра будуть впровадження кращих практик, інструментів кризового менеджменту та управління системою корпоративної безпеки і захисту активів компанії, оптимізація моделі управління ризиками безпеки бізнесу з пріоритетною увагою до заходів, які сприятимуть просуванню цінностей та місії агропромхолдингу», — говориться в повідомленні компанії.

Валерій Новіцький

Куди: «ТАС Агро»

Посада: Генеральний директор

У вересні новим генеральним директором «ТАС Агро» став Валерій Новіцький. Він довгий час був членом наглядової ради Промислової групи ТАС. Має значний досвід управління успішними бізнес-проектами в промисловому та аграрному секторах України. На новій посаді здійснюватиме поточне управління агрохолдингом та відповідатиме за реалізацію довгострокових планів.

«Незважаючи на військові дії, компанія «ТАС Агро» залишається  стабільним, надійним та прогнозованим партнером на аграрному ринку України. Попри всі складнощі ми успішно налагоджуємо логістичні процеси, завершили жнива ранніх зернових культур, триває обмолот зернобобових, готуємося до посівної та збирання пізньої групи. Завдяки ефективній бізнес-стратегії, прогресивним технологіям у виробництві і професійній роботі нашої команди компанія продовжить розвиватися та інвестувати у перспективні проєкти. Будемо спільно працювати над забезпеченням продовольчої безпеки України», — прокоментував своє призначення Валерій Новіцький.

СЕРПЕНЬ 2022

Михайло Вахняк

Куди: AIK Group

Посада: Директор з виробництва

У серпні Михайло Вахняк був призначений на посаду директора з виробництва AIK Group. Про Михайла Вахняка відомо, що він працював в компаніях «Украгропром» та «Левада». Закінчив Кам'янець-Подільський сільськогосподарський інститут. Працював спільно із Національною аграрною академією наук України.

В’ячеслав Волошин

Куди: ДП «Морський торговельний порт (МТП) «Чорноморськ»

Посада: Директор

У серпні стало відомо, що Міністерство інфраструктури призначило В’ячеслава Волошина на посаду директора ДП «Морський торговельний порт (МТП) «Чорноморськ». До виконання своїх обов'язків він приступив 28 липня на умовах контракту на строк дії воєнного стану плюс три місяці після його припинення або скасування.

В’ячеслав Волошин упродовж двох років (з 2017 по 2019) очолював Чорноморську філію АМПУ, у 2021 році — очолював філію державної установи «Держгідрографія» «Дніпровський район Держгідрографії». З 5 січня 2022 р. перебував у статусі виконувача обов’язків директора держстивідора.

Кен Зейтц

Куди: Nutrien

Посада: Президент і генеральний директор

З 8 серпня новим генеральним директором Nutrien (одного з найбільших у світі виробників калійних добрив) призначено Кена Зейтца (Ken Seitz). Оголошення про призначення відбулося після семимісячного глобального пошуку кандидатів.

З січня 2022 р. Кен Зейтц обіймав посаду тимчасового генерального директора Nutrien. Він має понад 25 років досвіду управління в більш ніж 60 країнах, а також великий досвід роботи в агробізнесі та гірничодобувній промисловості.

 «Я з нетерпінням чекаю на продовження важливої ​​роботи із забезпечення зростаючого світу безпечним та стійким харчуванням… Оскільки я виріс на молочній фермі в Саскачевані, то маю честь працювати разом із виробниками в ці складні часи. Nutrien має гарні можливості для досягнення глобальних цілей продовольчої безпеки в світі та кліматичних заходів, співпрацюючи в рамках продовольчої системи. Наша мета — годувати майбутнє, і мене надихає благородне прагнення допомогти вирішити ці критичні світові потреби», — прокоментував своє призначення Кен Зейтц.

Метью О’Ніл

Куди: Itafos

Посада: Фінансовий директор

Канадська компанія Itafos, яка займається виробництвом фосфорних і спеціальних добрив, у серпні повідомила про призначення новим фінансовим директором Метью О’Ніла (Matthew O’Neill). Він має 25-річний досвід роботи у сфері фінансового менеджменту, корпоративного розвитку, планування, страхування та управління ризиками. За свою кар’єру залучив понад $7 млрд капіталу як на ринках США, так і на міжнародних ринках.

До приходу в Itafos обіймав посаду фінансового директора в Hawkwood Energy LLC (Hawkwood Energy), нафтогазової компанії, де відповідав за всі аспекти фінансового менеджменту. Має ступінь бакалавра Мельбурнського університету та є членом Інституту дипломованих бухгалтерів Австралії та Нової Зеландії.

Ігор Клименок

Куди: Державне агентство меліорації та рибного господарства

Посада: Тимчасово виконуючий обов’язки голови

12 серпня уряд призначив Ігоря Клименока тимчасово виконуючим обов'язки голови Державного агентства меліорації та рибного господарства. Раніше він працював керівником державного підприємства «Агентство ідентифікації і реєстрації тварин».

Агровтрати

Пітернел Бугард

Звідки: Kernel Holding SA

Посада: Член ради директорів, незалежний директор

14 вересня рада директорів Kernel Holding SA («Кернел») повідомила про схвалення виходу Пітернел Бугард (Pieternel Boogaard) з ради директорів компанії.

 «Правління хотіло б подякувати пані Пітернел Бугард за її особисту участь у функціонуванні ради директорів компанії, внески для покращення основ сталого розвитку та нагляд за менеджментом», — йдеться у повідомленні компанії.

Андрій Забуга

Звідки: Державне агентство меліорації та рибного господарства

Посада: Тимчасово виконуючий обов’язки голови

З посади тимчасово виконуючого обов’язки голови Державного агентства меліорації та рибного господарства Андрій Забуга звільнений у серпні. На цю посаду був призначений у травні 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus